رپورتاژ

نگاهی بر زندگی اراتوستن و اکتشافات او

نگاهی بر زندگی اراتوستن و اکتشافات او

شناخت دانشمندان بزرگ و کسب اطلاعات درباره تاریخچه‌ای از زندگی آن ها می‌تواند بسیار جذاب باشد. با نگاهی به سر گذشت کسانی که سال‌ها پیش برای پیشرفت علم و کشف حقایق تلاش های بسیاری انجام داده اند، متوجه خواهید شد که دانشی که اکنون وجود دارد به راحتی بدست نیامده است. اراتوستن یکی از ریاضی دانان بزرگ، منجم و جغرافی دان یونانی زمان اسکندر محسوب می‌شود.

در ادامه این مطلب قصد داریم اطلاعاتی درباره زندگی او و اکتشافات مهمی که انجام داده است، در اختیار شما قرار دهیم. دانشگاه کسب و کار یکی از سایت هایی است که با مراجعه به سایت http://businessuni.net/ می‌توانید زندگی نامه‌ای از بزرگان تاریخ را مشاهده کنید. حتی اگر قصد کسب درآمد از یوتیوب را داشته باشید، می‌توانید از این سایت آموزش های لازم را دریافت کنید.

به طور کلی اگر به کارآفرینی و موضوعات مرتبط با آن علاقمند هستید توصیه می‌کنیم حتما سری به وب سایت‌هایی مانند فرچون، فوربز، دانشگاه کسب و کار، بیزینس اینسایدر و هاروارد بیزینس ریویو بزنید و اطلاعات خودتان را در موضوعات کارآفرینی، استارتاپ، سرمایه‌گذاری و توسعه فردی بالا ببرید.

تاریخچه ای از زندگی اراتوستن
تاریخچه ای از زندگی اراتوستن

تاریخچه ای از زندگی اراتوستن

اراتوستن در شهر به نام سیرین که اکنون شهری در لیبی است، به دنیا آمد. زمان تولد او به سال۲۷۶ قبل از میلاد مسیح بر می‌گردد. هنگامی که دوران تحصیلات او در شهر آتن به اتمام رسید، از طرف پادشاه اسکندریه یعنی بطلمیوس سوم درخواستی برای تعلیم و آموزش فرزند او دریافت کرد و همین موجب شد که از آتن به سمت اسکندریه برود. افتخار بزرگی که در سال ۲۴۰ قبل از میلاد مسیح نسیب این دانشمند بزرگ شد، انتصاب او به عنوان ریاست کتابخانه اسکندریه بود.

اراتوستن در زمان اسکندر یکی ازبزرگ‌ترین دانشمندان به شمار می‌رفت. این شخص بزرگ در زمینه‌های مختلفی توانسته آثار بزرگی برجای بگذارد. او یک ریاضی دان، ستاره شناس، جغرافی دان، شاعر، نویسنده، مورخ بزرگ بود. تمامی آثار او شهرت زیادی داشتند و به عنوان شخصی برجسته در تمامی این زمینه‌ها شناخته شده بود.

از دوستان نزدیک این دانشمند می‌توان به ارشمیدس اشاره کرد، علاوه بر این زندگی او تنها چند سال بعد از اقلیدس جریان داشته است. کتاب Platonicus از جمله آثار معروف او به شمار می‌رود که در آن به موضوعاتی درباره بحث‌های مقدماتی هندسه و حساب می‌پردازد. او در نامه‌ای برای پادشاه اسکندریه تاریخچه‌ای از مساله تضعیف مکعب را شرح داد.

علاوه بر این‌ها، این دانشمند به منظور دستیابی به روش حل مسئله مهمی در هندسه دستگاهی را به همراه چگونگی کار با آن طراحی کرد. روش غربال برای پیدا کردن اعداد اول هم از آثار دیگر او محسوب می‌شود.

درباره لقب اراتوستن چه می دانید؟

این دانشمند بزرگ و برجسته به بتا معروف بود. بتا به عنوان دومین حروف یونانی شناخته می‌شود. لقب بتا به این خاطر به او نسبت داده شده بود که او دومین دانشمند زمان خود محسوب می‌شد. نظرات دیگری هم درباره این لقب وجود دارد، برخی بر این باورند که لقب بتا به دلیل شماره اتاق این دانشمند به او داده شده است.

کشف محیط کره زمین

اولین نفری که توانست به کشف مهمی درباره محیط کره زمین برسد، اراتوستن بود. او طی جریانات مختلفی به این نتیجه رسید که می‌تواند اندازه محیط زمین را محاسبه کند. این دانشمند با مشاهده تابش نور خورشید در شهر آسوان مصر به مطلب مهمی پی برد. او متوجه شد که نور خورشید کاملا به صورت عمود بر این شهر می‌تابد و سایه‌ای ایجاد نکرده است.

او برای تکمیل اطلاعات خود و انجام محاسبه‌ای دقیق به اسکندریه سفر کرد. در آن جا با اندازه‌گیری سایه‌ای متوجه شد که زاویه آن ۷ درجه است. با در نظر گرفتن کروی بودن زمین فاصله بین آسوان و اسکندریه را با اختلاف ۷ درجه اندازه گرفت. در آن زمان که واحد اندازه گیری برای محاسبه طول استادیوم بود، این هفت درجه حدودا ۵۰۰۰ استادیوم محسوب می‌شد.

پس از انجام تمامی این محاسبات و بسیاری تحقیقات دیگر، او در نهایت محیط کره زمین را ۲۵۰۰۰۰ استادیوم تخمین زد. در بین نظریه‌های دانشمندان برای میزان طول یک استادیوم یونانی اختلافاتی وجود دارد؛ به همین خاطر نمی توان به صورت دقیق گفت که این اندازه‌گیری تا چه حد درست است. اما طبق محاسبات مختلفی میزان اشتباه در اندازه گیری‌های این دانشمند شاید تقریبا پنج درصد باشد.

اراتوستن و خدمات او درباره جغرافیا

این دانشمند، جغرافی‌دان بزرگی به شمار می‌رود که با انجام تحقیقات و پژوهش‌های خود توانسته خدماتی ارزنده به تمام دنیا ارائه کند. آثار او در زمینه مسائل جغرافی بسیار ارزشمند هستند. در زمان‌های گذشته، ایران هم از آثار این جغرافی‌دان بسیار بهره‌مند شده است. در کتاب‌های استرابون هم در زمینه جغرافیا نام این دانشمند بسیار دیده می‌شود. او در این کتاب‌ها برای نوشتن برخی مسائل از نوشته‌ها و آثار این دانشمند استفاده کرده است.

این دانشمند به عنوان اولین دانشمند غیر ایرانی شناخته می‌شود که نام ایران را در نوشته ها و آثار او می‌توان دید. او در نوشته‌هایش قسمتی از ایران را به نام آریانا نام برده است.

برخی دیگر از افتخارات اراتوستن
برخی دیگر از افتخارات اراتوستن

برخی دیگر از افتخارات اراتوستن

تا اینجا با برخی از آثار مهم و بزرگ این دانشمند آشنا شدید، در ادامه هم نمونه‌های دیگری از افتخارات و پژوهش‌های او را برای شما بیان می‌کنیم. دانشگاه کسب و کار، رسانه‌ای تخصصی در حوزه کارآفرینی است که تمامی موضوعات مرتبط با کارآفرینی را پوشش می‌دهد. این وب سایت خدمات مهمی در زمینه‌های مختلف ارائه می‌کند؛ شما می‌توانید برای آشنایی با بزرگانی همچون این دانشمند بزرگ، به آن مراجعه کنید.

  • روش غربال برای یافتن اعداد اول
  • محاسبه اندازه فاصله زمین تا خورشید
  • طراحی نقشه‌های جغرافیایی
  • به وجود آوردن تقویمی با نوشتن مهم ترین وقایع
  • اندازه‌گیری فاصله زمین تا کره ماه
  • و…

پایان زندگی و سرانجام دانشمند بزرگ

سرانجام این دانشمند بزرگ ملقب به بتا در اواخر عمر خود نابینا شد. او از این موضوع بسیار ناراحت بود و می‌دانست که دیگر هرگز نمی تواند ببیند؛ به همین دلیل تصمیم گرفت از غذا خوردن دست بردارد. او در سال ۱۹۴ پیش از میلاد مسیح به علت گرسنگی و تشنگی درگذشت و زندگی‌اش خاتمه یافت.

جمع‌بندی

با بیان این مطالب سعی کردیم شما را با دانشمند بزرگی که در حوزه‌های مختلف آثار گران‌بهایی خلق کرده است آشنا کنیم. اراتوستن ملقب به بتا نقش مهمی در زمینه علمی و پژوهی دارد و آثار او کمک بزرگی به جامعه علمی کرد است.

برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد دانشمندان و سایر بزرگان در زمینه‌های مختلف، می‌توانید به وب سایت دانشگاه کسب و کار مراجعه کنید و با سرگذشت چنین اشخاص مهمی آشنایی یابید. علاوه بر این اگر قصد کسب درآمد از یوتیوب را هم داشته باشید، می‌توانید از این سایت کمک بگیرید.

میانگین امتیازات ۵ از ۵
از مجموع ۱ رای

کاشمر سلام

رسانه کاشمر سلام، از سال 1398 با هدف فراهم سازی بستری برای ارائه بروزترین مطالب خبری و فرهنگی هنری در فضای مجازی با دوری از هرگونه حاشیه سازی کار خود را آغاز نمود.

یک نظر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا