رپورتاژ

افسردگی و راه های مقابله با آن در سفر

افسردگی و راه های مقابله با آن در سفر

سفر و افسردگی

خلق و خوی انسان ها در هر لحظه تغییرات مختص خود را دارد. با این حال، حالات احساسی بسیار پایین (افسردگی) و نوسانات خلقی بسیار بالا (همانطور که در اختلال دوقطبی رخ می دهد) بر نحوه تفکر، رفتار و عملکرد شما تأثیر می گذارد. افسردگی و تغییرات خلقی ناگهانی می تواند سفر را مختل کند یا باعث عود بیماری در افراد مبتلا به اختلالات خلقی شود. مدیریت استرس سفر، شناخت علائم هشدار دهنده افسردگی و تغییرات خلقی، و دانستن اینکه از کجا باید کمک بگیرید، کلید یک سفر ایمن است.

حتی اگر هیچ سابقه افسردگی قبلی نداشته باشید، استرس ناشی از سفر، تغییر روتین یا یک رویداد محرک ممکن است باعث تغییر در وضعیت روانی شما در سفر شود.

www.aysham.com
www.aysham.com

افسردگی چیست؟

افسردگی نوعی اختلال خلقی است که با خلق و خوی غمگین و ناامید کننده مشخص می شود که معمولاً در شرایط نرمال بیش از دو هفته طول می کشد. این وضعیت بر روابط، احساسات، عملکرد روزانه و سلامت جسمانی شما تأثیر می گذارد. افسردگی یک بیماری جدی است که نیاز به درمان و حمایت دارد. افسردگی همراه با روان پریشی (توهم/هذیان) یا افکار خودکشی باید فوراً برطرف شود.

علائم افسردگی عبارتند از:

احساس ناامیدی و بی ارزشی

احساس گناه، غم، گریه

تحریک پذیری، عدم تمرکز

بی خوابی، خستگی، بی حالی، پرخوابی

تغییرات در اشتها

کناره گیری از دوستان و خانواده

از دست دادن علاقه به فعالیت هایی که قبلاً از آنها لذت می بردید

اختلال خلقی چیست؟

اختلالات خلقی شرایطی است که بر خلق و خوی فرد تأثیر می‌گذارد و معمولاً باعث بالارفتن (شیدایی) و پایین آمدن (افسردگی) شرایط روحی فرد می‌شود. در طول دوره شیدایی، فرد ممکن است به طور غیر مشخصی فعال، شاد یا هیجان‌انگیز باشد. در شرایط شدید، یک فرد ممکن است ناگهان خشم، روان پریشی (ناهماهنگی، هذیان، توهم) یا کاتاتونی (آشفتگی فیزیکی، حرکات عجیب و غریب) را تجربه کند.

علائم شیدایی عبارتند از:

خلق و خوی سرخوشانه، احساس شکست ناپذیری

عزت نفس اغراق آمیز

انرژی بالا، میل جنسی بالا

افکار مسابقه ای

تحریک پذیری

کاهش نیاز به خواب یا خوردن

چگونه می توانم افسردگی یا اختلال خلقی خود را در سفر مدیریت کنم؟

مسافرانی که به طور فعال افسردگی یا سایر اختلالات خلقی را مدیریت و کنترل می کنند، می توانند با خیال راحت سفر کنند. برای تعیین اینکه آیا سفر برای شما فعالیت مناسبی است یا خیر، با متخصص سلامت روان خود مشورت کنید. با خانواده و دوستان در مورد برنامه های خود صحبت کنید و در صورت نیاز، با پزشک خود در ارتباط باشید یا در مواقع اضطراری یک پزشک واجد شرایط را در مقصد خود پیدا کنید.

مسافرت با افسردگی

اگر مستعد افسردگی هستید، سعی کنید واکنش خود را نسبت به دوری از خانه، جدا شدن از سیستم های پشتیبانی آشنا و غوطه ور شدن در فرهنگ متفاوت، پیش بینی کنید. رویدادهای تغییردهنده زندگی که درست قبل از سفر رخ می دهد مانند مرگ در خانواده، تولد، بیماری یا شرایط سخت شخصی/حرفه ای نیز ممکن است بر رفاه روانی و تعاملات اجتماعی شما در طول سفر تأثیر بگذارد. اگرچه سفر به طور قطع باعث تسکین افسردگی میشود، اما درمان قطعی آن نیست.

مسافرت با اختلال خلقی

اگر یک اختلال خلقی مانند اختلال دوقطبی دارید، افزایش تحریک حسی مانند سر و صدا، شلوغی، بوها، مناظر و برخی از تعاملات اجتماعی می تواند بسیار طاقت فرسا باشد. محیط های ناآشنا، موانع زبانی، درک نکردن آداب و رسوم فرهنگی و اجتماعی می تواند استرس را افزایش دهد که ممکن است باعث ایجاد یک دوره یا عود بیماری شود.

از قبل برنامه ریزی کنید، با یک فرد مورد اعتماد سفر کنید، یک مقصد کم استرس انتخاب کنید، تغییرات منطقه زمانی را در نظر بگیرید، از پروازها یا مسیرهای مستقیم استفاده کنید و زمان زیادی را برای رسیدن و خروج در طول حمل و نقل در نظر بگیرید. عوامل استرس‌زا و علائم هشداردهنده‌ای را که می‌توانند منجر به یک اپیزود شوند را بشناسید ودر صورت بروز مشکل در اسرع وقت به پزشک مراجعه کنید.

قبل از رفتن به سفر حتماً موارد زیر را مطالعه کنید

مسافرانی که قبل یا در طول سفر یک دوره افسردگی را تجربه می کنند ممکن است در معرض خطر قضاوت نادرست و انجام رفتارهایی باشند که خود یا دیگران را در معرض خطر قرار می دهد. یک رویداد محرک ممکن است منجر به انزوا، مصرف مواد یا تعاملات اجتماعی منفی شود و ممکن است شما را مجبور کند که برنامه ها و فعالیت های اصلی را کنار بگذارید. درمان در طول سفر معمولاً شامل بستری شدن در بیمارستان برای تثبیت علائم و تخلیه احتمالی است. هنگام سفر با شرایط سلامت روان، مهم است که عواملی را بدانید و برای آن آماده شوید که می‌تواند بر توانایی شما برای دسترسی به مراقبت‌های سلامتی در خارج از کشور تأثیر بگذارد.

ادراکات فرهنگی از سلامت روان

پذیرش اجتماعی و فرهنگی سلامت روان در کشور مقصد، نوع مراقبت های روانپزشکی را که دریافت خواهید کرد، تعیین می کند. پذیرش اجباری (در مواردی که رضایت داوطلبانه معمول نیست)، امکانات روانپزشکی نامرغوب (شرایط زندگی غیربهداشتی)، درمان مشکوک (حبس انفرادی، فقدان داروهای مناسب)، و مشکل در یافتن متخصصان مراقبت های بهداشت روانی که به زبان شما صحبت می کنند باید در هنگام برنامه ریزی در نظر گرفته شوند.

در برخی کشورها، برهم زدن آرامش، ابراز تهدید، یا نشان دادن رفتارهای عجیب و غریب می‌تواند منجر به دستگیری، اتهامات جنایی، حبس یا بستری اجباری در بیمارستان یا مرکز بهداشت روان شود.

پوشش بیمه سلامت سفر

برنامه های استاندارد بیمه سلامت مسافرتی شرایط سلامت روان را پوشش نمی دهد. در نتیجه، در صورت نیاز به مراقبت های روانپزشکی در خارج از کشور، ممکن است تمام هزینه های پزشکی بر عهده شما باشد. به دنبال برنامه های بیمه سلامت سفر باشید که مراقبت های روانپزشکی را پوشش می دهد – یک کارگزار مستقل می تواند کمک کند.

از شرکتی که در زمینه شرایط اضطراری و بازگرداندن تخصص دارد پوشش بیمه ای دریافت کنید. این خدمات عموماً بیمارانی را تحت پوشش قرار می دهد که بیماری خود را مدیریت کرده اند و در بیمارستان های خارج از کشور بستری هستند. چاپ ریز خدمات بیمه را برای محدودیت و استثنا بررسی کنید..

مسافرت با دارو

اگر با هر دارویی سفر می‌کنید، توجه داشته باشید که مقصد شما ممکن است محدودیت‌هایی برای مقدار یا نوع دارویی که می‌توانید وارد کنید ایجاد کند. موادی که در یک کشور قانونی یا بدون نسخه در دسترس هستند ممکن است غیرقانونی باشند یا برای واردات در کشورهای دیگر نیاز به نسخه داشته باشند. واردات داروهایی که حاوی مواد کنترل‌شده هستند – داروهایی که به عنوان مواد دارای پتانسیل بالا برای سوء استفاده یا افزودن طبقه‌بندی می‌شوند مانند داروهای مخدر و روانگردان – به شدت در سراسر جهان محدودیت دارد.

www.aysham.com
www.aysham.com

مقررات خاص کشور در مورد واردات مواد کنترل شده می تواند بسیار متفاوت باشد. در بیشتر موارد، مسافران مجاز به همراه داشتن حداکثر ۳۰ روز دارو حاوی مواد کنترل شده هستند، اما برخی از کشورها مقررات سخت گیرانه تری وضع می کنند یا به اسناد خاصی نیاز دارند.

چک لیست سفر و سلامت روان

پیش از سفر 

با پزشک خود مشورت کنید تا در مورد اینکه آیا نوع سفری که برنامه ریزی می کنید برای شما مناسب است یا خیر، مشورت کنید. در مورد چگونگی سالم ماندن و مقابله با اثرات استرس سفر و جت لگ مشاوره دریافت کنید. بپرسید آیا می توانید در طول سفر با متخصص سلامت خود در تماس باشید.

یک متخصص سلامت روان معتبر در مقصد خود پیدا کنید که به زبان شما صحبت کند. ممکن است بخواهید قبل از سفر با آنها تماس بگیرید تا از تداوم مراقبت اطمینان حاصل کنید.

با سیستم مراقبت های بهداشتی روانپزشکی کشور مقصد خود آشنا شوید. بدانید در مواقع اضطراری چه اقداماتی باید انجام دهید.

مستقیم ترین مسیر ممکن را به مقصد رزرو کنید. از توقف و ساعات طولانی در حمل و نقل خودداری کنید.

با یک دوست قابل اعتماد، یکی از اعضای خانواده یا یک همراه حرفه ای سفر کنید. اگر به تنهایی سفر می‌کنید، زمان‌های منظمی را برای چک‌این تنظیم کنید تا به یکی از اعضای خانواده یا دوستانتان برسید.

در صورت نیاز به کمک آنها در شرایط اضطراری در خارج از کشور، به سفارت یا کنسولگری خود مراجعه کنید.

مطمئن شوید که در طول سفر به اندازه کافی دارو همراه دارید. بررسی کنید که آیا داروی شما در مقصد شما منعی دارد یا نه.

در طول سفر شما

زمان زیادی را برای و بررسی های امنیتی در فرودگاه در نظر بگیرید. توجه داشته باشید که فرودگاه ها، ایستگاه های قطار، انبارهای اتوبوس عموما دارای امکانات پزشکی هستند که می توانند در صورت نیاز از شما پشتیبانی کنند.

با محیط اطراف خود آشنا شوید و اگر می توانید، برخی از فعالیت هایی را که عادت به انجام آنها در خانه دارید ادغام کنید یا برای شما احساس راحتی ایجاد کند.

یک آیتم آرامش‌بخش (کتاب، گوش دادن به موسیقی در آی‌پاد)، یادگاری یا دفترچه‌ای که در موقعیت‌های استرس‌زا باعث آرامش می‌شود، همراه داشته باشید.

محدودیت های ذهنی و جسمی خود را بشناسید. به طور منظم برنامه های اصلی خود را ارزیابی کنید و آنها را تغییر دهید تا سطح استرس را به حداقل برسانید.

بدانید چه زمانی از تشدید یک موقعیت چالش برانگیز جلوگیری کنید.

تمرینات تنفسی آرامش بخش را تمرین کنید و فعالیت بدنی مانند پیاده روی و کشش را برای کاهش استرس ادغام کنید. مقدار مناسبی بخوابید، رژیم غذایی سالم داشته باشید.

وقتی ار سفر بازگشتید

پس از بازگشت به بهبود ذهنی و جسمی از سفر، یک یا دو روز دیگر را برای خود تعطیل کنید. این به شما کمک می کند تا خود را با جت لگ تطبیق دهید و به شما کمک می کند به روال روزانه خود بازگردید.

در صورت نیاز به مراقبت های اضطراری در خارج از کشور یا برای رفع هر گونه نگرانی که ممکن است در رابطه با تنظیم مجدد پس از سفر داشته باشید و با پزشک خود پیگیری کنید.

در مجموع با توجه به توصیه های بالا باید توجه داشته باشید که سفر در درمان قطعی افسردگی و اختلالات روانی نیست ولی در بهبود آن بسیار موثر است ولی باید توجه داشته باشید که سفر را سازگار با روحیه خود انتخاب کنید. به فرض مثال اگر اهل سفرهای طبیعت گردی و آشنایی با فرهنگ های جدید و تجربه غذاهای بی نظیر هستید میتوانید تور نپال را انتخاب کنید.

اگر برای سفری در دل طبیعت به همراه سواحل بکر و حیات وحش جذاب هستید و دنبال مقصد خاصی میگردید میتوانید تور سریلانکا را انتخاب کنید و یا اگر به دنبال ساحل ، خرید و فرهنگ های لوکس و اروپایی هستید تور اسپانیا بهترین انتخاب برای شماست.

www.aysham.com
www.aysham.com

میانگین امتیازات ۵ از ۵
از مجموع ۲ رای

کاشمر سلام

رسانه کاشمر سلام، از سال 1398 با هدف فراهم سازی بستری برای ارائه بروزترین مطالب خبری و فرهنگی هنری در فضای مجازی با دوری از هرگونه حاشیه سازی کار خود را آغاز نمود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا