آشپزیسرگرمی

آموزش درست کردن ماش پلو خوشمزه به روش ستی ایرانی

آموزش درست کردن ماش پلو خوشمزه به روش ستی ایرانی

آموزش درست کردن ماش پلو

آموزش درست کردن ماش پلو خوشمزه به روش ستی ایرانی که با توجه به طبع گرم ماش، معمولا در فصول سرد سال سرو می شود.

آموزش درست کردن ماش پلو خوشمزه به روش ستی ایرانی
آموزش درست کردن ماش پلو خوشمزه به روش ستی ایرانی

مرحله اول

برای تهیه ماش پلو خوشمزه ابتدا ماش را

به مدت حداقل ۱۲ ساعت می خیسانیم، سپس به همراه ۲ پیمانه آب

داخل یک قابلمه مناسب می ریزیم و روی حرارت متوسط قرار می دهیم

تا ماش به طور کامل پخته شود.

مرحله دوم

پس از اینکه ماش به طور کامل پخت آنرا آبکشی می کنیم

و کنار می گذاریم، سپس پیازها را به صورت نگینی ریز خرد می کنیم

و به همراه کمی روغن در یک تابه مناسب روی حرارت ملایم تفت می دهیم

تا سبک و شیشه ای شوند.

مرحله سوم

در این مرحله سیرها را رنده می کنیم و به تابه اضافه می کنیم،

به دلیل اینکه سیر زود می سوزد فقط آنرا کمی تفت می دهیم

تا عطرش بلند شود، سپس مقداری نمک، فلفل سیاه

و زردچوبه اضافه می کنیم و با دیگر مواد کمی تفت می دهیم.

مرحله چهارم

در این مرحله ماش را به تابه اضافه می کنیم و کمی تفت می دهیم

و تابه را از روی حرارت کنار می گذاریم. در ادامه یک قابلمه مناسب

روی حرارت قرار می دهیم و آنرا تا نیمه آب پر می کنیم،

سپس برنج را که از قبل خیسانده ایم به قابلمه اضافه می کنیم.

مرحله پنجم

۱ قاشق غذاخوری نمک و ۱ قاشق غذاخوری روغن اضافه می کنیم

و اجازه می دهیم برنج به مدت ۵ تا ۱۰ دقیقه نسبت به نوع آن نرم شود،

زمانی که دانه های برنج به طور کامل نرم و مغزشان سفت بود

باید برنج را آبکشی کنیم.

مرحله ششم

در این مرحله قابلمه ای که برای پخت ماش پلو در نظر گرفته ایم را

روی حرارت قرار می دهیم و ۲ قاشق غذاخوری روغن اضافه می کنیم.

در ادامه برای ته دیگ از سیب زمینی اسلایس شده یا نان لواش استفاده می کنیم.

مرحله هفتم

سپس روی ته دیگ را با برنج پوشش می دهیم.

در ادامه مقداری از مخلوط ماش روی برنج می ریزیم

و به همین ترتیب به صورت لایه ای برنج و ماش را در قابلمه می ریزیم،

فقط توجه داشته باشید که لایه اخر باید برنج بریزیم.

مرحله هشتم

در این مرحله درب قابلمه را می گذاریم تا برنج دم بکشد،

حدود ۴۵ دقیقه تا یک ساعت برای دم کشیدن برنج زمان نیاز است.

در همین حین گوشت چرخ کرده را به همراه مقداری نمک،

فلفل سیاه و زردچوبه چند دقیقه ورز می دهیم.

مرحله نهم

سپس به مدت ۳۰ دقیقه درون یخچال قرار می دهیم تا استراحت کند.

در ادامه گوشت چرخ کرده را از یخچال خارج می کنیم

و به کوفته قلقلی های کوچک به اندازه فندق تبدیل می کنیم

و در روغن سرخ می کنیم و کنار می گذاریم.

مرحله دهم

پس از اینکه ماش پلو دم کشید، انرا درون قابلمه به خوبی مخلوط می کنیم

تا برنج و ماش با هم یکدست شوند، سپس در ظرف مورد نظرمان می کشیم

و با گوشت قلقلی تزیین می کنیم. در پایان ماش پلو را

به همراه ترشی دلخواه سرو می کنیم.

مواد لازم برای ۲ نفر
برنج۲ پیمانه
ماش۲ پیمانه
پیاز۲ عدد بزرگ
سیر۴ حبه
گوشت چرخ کرده۳۰۰ گرم
نمک و فلفل سیاهبه اندازه کافی
زردچوبه و روغنبه اندازه کافی

گردآوری: کاشمر سلام

میانگین امتیازات ۵ از ۵
از مجموع ۱ رای

کاشمر سلام

رسانه کاشمر سلام، از سال 1398 با هدف فراهم سازی بستری برای ارائه بروزترین مطالب خبری و فرهنگی هنری در فضای مجازی با دوری از هرگونه حاشیه سازی کار خود را آغاز نمود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا