آشپزیسرگرمی

آموزش درست کردن هزاری ماهی و پلو به روش سنتی جنوبی

آموزش درست کردن هزاری ماهی و پلو به روش سنتی جنوبی

آموزش درست کردن هزاری

آموزش درست کردن هزاری ماهی و پلو به روش سنتی جنوبی که با فیله ماهی دلخواه و ادوه های مخصوص جنوب تهیه میشود.

آموزش درست کردن هزاری ماهی و پلو به روش سنتی جنوبی
آموزش درست کردن هزاری ماهی و پلو به روش سنتی جنوبی

مرحله اول

برای تهیه هزاری خوشمزه جنوبی ابتدا ،

فیله ماهی ها را تمیز می شوییم و آرام،

در آبکشی قرار می دهیم تا آب اضافه آن ،

خارج شود.سیرها را پوست می گیریم ،

و می شوییم و روی تخته آشپزخانه،

ریز خرد می کنیم.

مرحله دوم

فیله های ماهی را در کاسه ای ،

قرار می دهیم و سیرخرد شده ،زردچوبه،

فلفل قرمز،نمک،پودر زنجبیل،روغن زیتون روی آن،

می ریزیم و لیمو ترش را از وسط نصف می کنیم،

و داخل پیاله ای آب آن را کامل می گیریم ،

و هسته های آن را جدا می کنیم.

مرحله سوم

سپس روی ماهی ها می ریزیم فیله های ،

ماهی را آرام داخل کاسه جابه جا می کنیم،

تا کاملا با مواد آغشته شوند و بعد روی کاسه را ،

با سلفون می پوشانیم و داخل یخچال ،

قرار می دهیم تا به مدت ۱ ساعت ،

فیله ها طعم دار شوند.

مرحله چهارم

سپس برنج را داخل کاسه ای می ریزیم ،

و تا سطح روی آن آب می ریزیم و کنار می گذاریم،

تا به خوبی خیس بخورد. در ادامه پیازها را ،

پوست می گیریم و می شوییم و روی ،

تخته آشپزخانه خلالی خرد می کنیم.

مرحله پنجم

در این مرحله تابه ای را روی حرارت قرار می دهیم،

و کمی روغن سرخ کردنی داخل آن می ریزیم،

و اجازه می دهیم تا داغ شود و فیله ها را ،

داخل یخچال بیرون می آوریم و داخل تابه ،

می چینیم تا سرخ شوند.

مرحله ششم

فیله ها را بر می گردانیم تا طرف دیگر آن نیز ،

سرخ شود. فیله ها را در توری قرار می دهیم،

تا روغن اضافه آن ها خراج شود و پیازها را ،

داخل همان تابه که ماهی ها را سرخ کردیم،

می ریزیم و تفت می دهیم تا سبک شوند.

مرحله هفتم

سپس اجازه می دهیم تا سرخ و طلایی شود.

پیازهای سرخ شده را در بشقابی می ریزیم،

و کنار می گذاریم. آب برنج را بیرون می ریزیم ،

و خود برنج را داخل قابلمه ای می ریزیم،

و آب جوش را به آن اضافه می کنیم.

مرحله هشتم

حالا ۱ قاشق چایخوری زردچوبه روی آن می افزاییم،

و روی حرارت زیاد قابلمه را قرار می دهیم،

تا شروع به جوشیدن کند و آب موجود ،

در آن بخار شود. در ادامه نیمی از برنج را،

از داخل قابلمه خارج می کنیم .

مرحله نهم

سپس فیله سرخ شده را به همراه کمی،

پیازداغ ها روی برنج قرار می دهیم و کمی،

برنج روی آن می ریزیم(از همان نصف برنجی که،

برداشتیم از داخل قابلمه) و مجددا ،

از فیله و پیازداغ لایه بعدی قرار می دهیم.

مرحله دهم

مجددا برنج روی آن می ریزیم و حرارت را ،

زیاد می کنیم تا بخار برنج بلند شود.تابه ای را ،

روی حرارت قرار می دهیم و کره را داخل آن ،

قرار می دهیم و ۳ قاشق سوپخوری روغن،

به آن اضافه می کنیم و همین که کره،

ذوب شد از روی حرارت بر می داریم.

مرحله یازدهم

پس از اینکه بخار برنج که بلند شد ترکیب کره ،

و روغن را با کفگیر دارای سوراخ به صورت،

پخش روی برنج می ریزیم و درب قابلمه را ،

می گذاریم و اول حرارت را زیاد می کنیم ،

تا به مدت ۵ دقیقه بخار داخل قابلمه بپیچد.

مرحله دوازدهم

بعد حرارت را بسیار ملایم می کنیم تا ،

به مدت ۳۰ دقیقه پلو هزاری پخته و آماده شود

.پلو که پخته شد و دم کشید آرام پلو را،

داخل دیسی می کشیم و فیله های ماهی را ،

روی آن قرار می دهیم و نوش جان کنید.

مواد لازم برای ۳ نفر
برنج۳ پیمانه
فیله ماهی۳۰۰ گرم
پودر لیمو عمانی یا لیموی تازه۱ عدد
سیر۳ حبه
روغن زیتون۲ قاشق غذاخوری
پیاز۲ عدد بزرگ
آب جوش۴.۵ پیمانه
کره۱۰ گرم
روغن۳ قاشق سوپخوری

گردآوری: کاشمر سلام

میانگین امتیازات ۵ از ۵
از مجموع ۱ رای

کاشمر سلام

رسانه کاشمر سلام، از سال 1398 با هدف فراهم سازی بستری برای ارائه بروزترین مطالب خبری و فرهنگی هنری در فضای مجازی با دوری از هرگونه حاشیه سازی کار خود را آغاز نمود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا