آشپزیسرگرمی

آموزش درست کردن شله زرد خوش طعم به روش نذری و مجلسی + عکس

آموزش درست کردن شله زرد خوش طعم به روش نذری

آموزش درست کردن شله زرد

آموزش درست کردن شله زرد خوش طعم به روش نذری

که به عنوان یکی از معروف ترین و خوشمزه ترین دسرهای اصیل ایرانی،محبوبیت زیادی دارد.

آموزش درست کردن شله زرد خوش طعم به روش نذری
آموزش درست کردن شله زرد خوش طعم به روش نذری

برای تهیه شله زرد نذری ابتدا برنج را پاک می کنیم و در کاسه ای بزرگ می ریزیم و تا روی برنج ها آب می ریزیم.

آرام با دست برنج ها را زیر و رو می کنیم و آب را بیرون می ریزیم

و مجددا آب روی برنج ها می ریزیم و همین کار را مجددا انجام می دهیم.

این کار را چندین مرتبه تکرار می کنیم تا جایکه آب برنج دیگر زلال شود و برنج کاملا شسته شده باشد.

آب را خالی می کنیم و ۱ لیوان گلاب و ۱ لیوان آب روی برنج ها می ریزیم

و کاسه را کنار می گذاریم تا به مدت ۳۰ دقیقه برنج خوب خیس بخورد.

بادام ها را نیز داخل کاسه ای آب می ریزیم و اجازه می دهیم

تا خوب خیس بخورند و راحت پوست قهوه ای رنگ آن ها جدا شود.

پس از گذشت ۳۰ دقیقه از زمان خیس خوردن برنج با مخلوط آب و گلاب

،در قابلمه ای که برای پخت شله زرد تدارک دیده ایم ۸ لیوان آب می ریزیم.

سپس قابلمه را روی حرارت زیاد می گذاریم تا آب زودتر به جوش بیاید

و بعد مخلوط برنج و آب و گلاب را داخل قابلمه می ریزیم تا مجددا آب به جوش بیاید.

اگر روی آب کف ایجاد شد آن ها را با قاشق یا کفگیر چوبی می گیریم و حرارت را کم می کنیم تا برنج بپزد.

سپس کمی از برنج را لای دندان تست می کنیم

اگر اطراف برنج نرم بود و مغز آن کمی سفت بود و اصطلاحا گیر داشت

شکر را اضافه می کنیم و خوب مواد را هم می زنیم تا ته نگیرد.

پس از حل شدن شکر در مواد مداوم شله زرد را هم می زنیم تا ته نگیرد.

سپس بادام ها را پوست می گیریم و از وسط نصف می کنیم

تا به صورت خلالی شوند و کمی از آن را برای تزئین کنار می گذاریم و باقی آن را داخل شله زرد می ریزیم.

زعفران دم کرده را همراه با کمی نمک به شله زرد می افزاییم

و شله زرد را هم می زنیم تا به قوام برسد و به غلظت مطلوبمان برسد.

زمانیکه احساس کردیم به غلظت مطلوب رسده است

کمی از شله زرد را داخل پیاله ای می ریزیم و اجازه می دهیم تا کمی خنک شود و آن را می چشیم،

اگر غلظت آن خوب بود کره را به شله زرد اضافه می کنیم

و ۵ دقیقه بعد شعله را خاموش می کنیم و اجازه می دهیم تا شله زرد خنک شود.

اگر هنوز شله زرد شل بود زمان می دهیم تا بیشتر بپزد.

البته دقت کنید زمان خنک شدن کمی منسجمتر و سفت تر می شود.

شله زرد از حرارت افتاده را در ظرف مورد نظر می ریزیم و با دارچین

یا پودر نارگیل و خلال بادام یا پسته تزئین می کنیم.نوش جان

مواد لازم برای ۴ نفر
برنج نیم دانه۲ لیوان
شکر۴ لیوان
گلابنصف لیوان
خلال بادام۱۰۰ گرم
کره۱۰۰ گرم
زعفران دم کرده۲ قاشق غذاخوری
نمک۱ قاشق چایخوری
دارچینبرای تزیین

گردآوری: کاشمر سلام

میانگین امتیازات ۵ از ۵
از مجموع ۱ رای

کاشمر سلام

رسانه کاشمر سلام، از سال 1398 با هدف فراهم سازی بستری برای ارائه بروزترین مطالب خبری و فرهنگی هنری در فضای مجازی با دوری از هرگونه حاشیه سازی کار خود را آغاز نمود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا